Stálice: Výber z noviel a poviedok 19. storočia - Slobodník, Dušan: 1927-2001; Hoffmann, Ernest Theodor Amadeus: 1776-1822; Stendhal: 1783-1842; Beyle, Henri, pozri Stendhal; Turgenev, Ivan Sergejevič: 1818-1883; Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904; Twain, Mark: 1835-1910 1835-1910; Clemens, Samuel Langhorne pozri Mark Twain (Klub mladých čitateľov, 1974)
Nájdete tu poviedky a novely z 19. storočia od autorov Hoffmann, Stendhal, Turgenev, Čechov a od Twaina...