Vývoj a proměny státního zřízení Polska ve 20. století: Institucionálně politická studie - Kubát, Michal: 1975- (Dokořán, 2006)
Publikace podává přehledný a srozumitelný výklad složité problematiky vývoje a proměn státního zřízení Polska ve dvacátém století. Snahou autora přitom není jen deskriptivně seznámit českého čtenáře s u nás dosud v takovém rozsahu nepodanou látkou, ale rovněž na základě politické teorie analyticky rozebrat některé dílčí jevy polské dobové politiky a také zamyslet se nad otázkou kontinuity či diskontinuity politiky středoevropského státu.