Posledné dni Hitlera - Rozanov, German Leontievič (Osveta, 1962)
V tejto knihe je opísaný hanebný koniec hitlerovských bankrotárov, zločinnej fašistickej kliky, ktorá sa odvážila zdvihnúť ruku proti Sovietskemu sväzu, prvému socialistickému štátu na svete. V knihe sa opisuje atmosféra, ktorá panovala v týchto dňoch v podzemí ríšskeho kancelárstva, poslednej skrýše nacistických pohlavárov, neúspešné pokusy hitlerovcov vniesť rozkol do protifašistickej koalície...