Posledné dni Hitlera - Rozanov, German Leontievič; Švagrovský, Štefan: 1931-; Tokár, Milan: 1940-; Weisskopf, Viliam: 1906-1964; Gomolčáková, Hilda; Hitler, Adolf: 1889-1945 (Osveta Bratislava, 1962)
V tejto knihe je opísaný hanebný koniec hitlerovských bankrotárov, zločinnej fašistickej kliky, ktorá sa odvážila zdvihnúť ruku proti Sovietskemu sväzu, prvému socialistickému štátu na svete. V knihe sa opisuje atmosféra, ktorá panovala v týchto dňoch v podzemí ríšskeho kancelárstva, poslednej skrýše nacistických pohlavárov, neúspešné pokusy hitlerovcov vniesť rozkol do protifašistickej koalície...
Keywords: spoločenské vedy; politika; vojna a politika; Hitler, Adolf (bol nemecký politik, diktátor, člen a neskôr líder Národno-socialistickej nemeckej robotníckej strany - NSDAP, autor národnosocialistickej koncepcie štátu, ríšsky kancelár - najvyšší predstaviteľ vlády a "vodca a ríšsky kancelár". * 20.04.1889 Braunau am Inn, Rakúsko - 30.04.1945 Berlín, Nemecko); druhá svetová vojna; r. 1939-1945; porážka Nemecka r. 1945; fašizmus; dejiny nemecké; dejiny ruské; Nemecko; Sovietsky zväz; Nemecko; Sovietsky zväz