Absolútna moc : (Absolute Power) - Baldacci, David: 1960- (Ikar, 1997)
Luther Whitney (Clint Eastwood - herec) bol kedysi zlodejom veľkého formátu. Bývalý kriminálnik, dnes už dôstojne zošedivený vykrádač trezorov, chce zakončiť svoju zločineckú kariéru posledným veľkým záťahom - vykradnutím trezora miliardára Waltera Sullivana (E.G.Marshall - herec) a jeho mladej ženy Christy (Melora Hardinová - herečka). Počas lúpeže však Luther s niečím nerátal - že pani Sullivanová s manželom neodišla na dovolenku, že sa vráti domov v najnevhodnejšej chvíli a ešte k tomu s milencom.