Doktor Bolíto : (Doktor Ajbolit) - Čukovskij, Kornej Ivanovič: 1882-1969 (Albatros, 1980)
Obsahuje populárne rozprávky Čukovského. Sú to veselé rozprávky o zvieratách, predmetoch každodenného používania, o dobrom doktorovi Jajbolítovi. Ich hlavná myšlienka je víťazstvo dobra nad zlom a potvrdenie šťastia.