Panáčik Bomiňo a bábika Palela : (Panáček Bomiňa a panenka Palela) - Čtvrtek, Václav: 1911-1976 (Medzinárodná séria obrázkových kníh, 1988)
Je to rozprávka o panáčikovi Bomiňovi a bábike Palele. Bývali spolu na kraji lesa. Bomiňo bol ohňový panáčik a Palela bola popolová bábika. Keď Bomiňo luskol prstami, vyletela iskra. A keď Palela rozkrútila svoju sivú sukničku, každá iskra zhasla...