Malý Virgil : (Lille Virgil) - Kirkegaard, Ole Lund: 1940-1979; Kerlik, Peter: 1946-2016 (Zlatý kĺúčik, 1977)
Príbehy o chlapcovi menom Lille Virgil, ktorý žije v kurníku pekára. V tom istom kurníku žije aj kohút s jednou nohou... V mestečku boli samozrejme aj iní chlapci. Oskar, ktorý býval vo veľmi starom drevenom dome a býval tam spolu s mamou a s mladším bratom. V knižke sa stretneme ešte s učiteľom, kováčom, s pánom Madsonom a kupcom.