Naše houby - Pilát, Albert: 1903-1974; Ušák, Otto: 1892-1957; Rossman, Zdeněk: 1905-1984; Forchtsam, Vlastimil; Hofman, Jaroslav: 1918-1991 (Praha Brázda, 1952)
Všetko o hubách. Od morfológia, biológia, anatómia a histológia k výživovej hodnote, konzervovanie a vôňu.
Literatúra. Zoznam hub. Index vedeckých mien a synonym rodových i druhových.
Keywords: Pilát, Albert (bol známy český mykológ a botanik, profesor. * 02.11.1903 Česko - 29.05.1974 Bratislava, Slovensko); Ušák, Otto (bol český výtvarník, náš popredný tvorca botanických ilustrácií. * 28.12.1892 Praha, Česko - 03.09.1957 Praha, Česko); prírodné vedy; botanika; rastliny výtrusné; výtrusné rastliny; rastliny spórové; huby jedlé; mykológia; botanika systematická; Česko-Slovensko; kľúče k určeniu rodu jedlých hub; konzervovanie húb; Rossman, Zdeněk (bol český gragický dizajnér, najvýraznejšie práce v scénografií, architektúre, typografií, plagátovej tvorbe a knižného dizajnu. * 1905 Česko -1984 Česko); Česko-Slovensko