Dcérina svadba (Dočkina svaďba) - Rekemčuk, Aleksandr Jevsejevič: 1927-; Lesná, Marta: 1931-; Šufliarska, Anna; Salamon, Zoltán: 1938-; Schwarzová, Anna (Obzor Bratislava, 1976)
Zbierka poviedok, v ktorých autor opisuje životné príbehy obyčajných ľudí...
Z obsahu: Prameň a ústie. Nádeje. Krátke vlny. Dcérina svadba. Starosti. Staré koryto Kľazmy. Sólo na bicie...
Doslov: Sila krehkej poviedky (Anna Šufliarska - vedúca redaktorka).
Keywords: poviedky autorské; novely autorské; realistické poviedky; psychologické novely; medziľudské vzťahy; próza; ruská literatúra - texty; Rekemčuk, Aleksandr Jevsejevič (ruský prozaik. Pôsobil na ruskom Severe v republice Komi, odkiaľ čerpal námety svojich diel. Za vojny vyštudoval delostreleckú školu a neskôr Literárny inštitút v Moskve, pracoval ako novinár. * 25.12.1927 Ukrajina -); Salamon, Zoltán (slovenský akademický maliar, výtvarník, gragik, ilustrátor. * 1938 Bratislava, Slovensko -); Komijsko (Rusko); Komijsko (Rusko); Rusko; Rusko