Zlo pod slnkom. Po pohrebe. Mačka medzi holubmi : (Evil under the Sun. After the Funeral. Cat Among the Pigeons) - Christie, Agatha: 1890-1976 (Zelená knižnica, 1979)
Zlo pod slnkom-Tichý ostrovček na pobreží Lamanšského prielivu láka každým rokom vyznavačov letnej dovolenky. Spoločnosť sa tu tentokrát zišla pestrá. Pozornosť budí hlavne prítomnosť elegantného a trochu podivínskeho muža ľ Hercula Poirota. Známy detektív sa márne snaží ostatných presvedčiť, že sa prišiel ┤len┤ rekreovať. Po pohrebe-Smrť najstaršieho člena rodiny Abernethieových nikoho neprekvapila. Bol sám a chorý, život ho prestal zaujímať potom, čo stratil svojho jediného syna. Keď sa však jeho rodina zišla na pohrebe, zaskočilo pozostalých tvrdenie, že zosnulý bol zavraždený. Mačka medzi holubmi-Neskoro v noci sa dve zamestnankyne súkromnej dievčenskej školy vyberú zistiť, prečo sa v športovom pavilóne pohybuje záhadné blikajúce svetlo, zatiaľ čo všetci spia. Nájdu tam medzi tenisovými a lakrosovými raketami mŕtve telo neobľúbenej učiteľky telesnej výchovy, ktoré niekto práve zastrelil.