Farebné vetry : (Cvetnyje vetra) - Ivanov, Vsevolod Vjačeslavovič: 1895-1963 (Svetová tvorba, 1974)
Partizánsky príbeh z doby občianskej vojny na Sibíri zachytáva skutočné udalosti z rokov 1918-1919 na Altaji. Zaujme rušným dejom a novými typmi niektorých hrdinov, kresbou nezvyčajného prírodného a krajinného prostredia.