Príhody pátra Browna : (The Father Brown Stories) - Chesterton, Gilbert Keith: 1874-1936 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1967)
Okrúhly človiečik v ošumelých šatách a v čiernom klobúku, ktorý sa zjaví všade tam, kde sa stane záhadný zločin a keď kriminalisti hádžu flintu do žita - to je páter Brown. Kniha ponúka prípady, ktoré rieši - Kladivo božie, Herecké alibi, Sudcovo zrkadlo, Psia veštba...