Povídky z jedné kapsy. Povídky z druhé kapsy - Čapek, Karel: 1890-1938 (Československý spisovatel, 1956)
Povídky z jednej kapsy a Povídky z druhé kapsy, publikované knižne roku 1929. Čitatelia sa tak umožňuje konfrontácia dvoch z viacerých žánrov Čapkove prozaické tvorby.