Židovka z Toleda : (Die Jüdin von Toledo) - Feuchtwanger, Lion: 1884-1958 (Tvorba národov, 1965)
Židovka z Toleda je historický román nemeckého spisovateľa Liona Feuchtwangera, opisujúci súžitie židov, kresťanov a moslimov v stredovekom Španielsku.