Kruh mého času: Jedna epizoda v životě Karla Čapka - Šulcová, Marie: 1926-2015 (Melantrich, 1980)
Epizóda zo života Karla Čapka, keď pracoval v čase 1. svetovej vojny ako vychovávateľ v rodine hrabať Lažanských.