Zahradníkův rok. Měl jsem psa a kočku. Kalendář: Spisy 12 - Čapek, Karel: 1890-1938 (Spisy Karla Čapka, 1983)
Zahradníkov rok je zbierka fejtónov o záhradníčení a záhradkárstvo Karla Čapka. Obsahuje fejtóny o slastiach a strastiach záhradkárov počas štyroch ročných období a za každého počasia. Karel Čapek v nich líči s humorom a osobitým nadhľadom vlastné skúsenosti, pocity a dojmy z tejto činnosti.