Médeia: Staroveká grécka dráma - Euripides: 480 pr. Kr.-406 pr. Kr.; Mihálik, Vojtech: 1926-2001; Szabó, Jozef: 1936-2007; Magerčiaková, Lýdia (Lita Bratislava, 1986)
Tragický príbeh kráľovskej dcéry Médei, pomsty a boja o zachovanie cti, ktorý vedie až k vražde vlastných detí, v jednom z najslávnejších antických drám.
Preložené zo starogréckeho originálu.
Keywords: divadelné hry; hry divadelné; drámy grécke; grécke drámy; tragédie; próza; grécka (helénska) literatúra - texty; Euripides, alebo Eurípidés, alebo Euripidés (bol starogrécky dramatik, klasik tragédie. Tradičné mýty spracúval originálnym spôsobom, s výnimočnou znalosťou psychológie hrdinov poľudšťoval. * 480 pred Kr., Salamina, Grécko - 406 pred Kr., Macedónia); Mihálik, Vojtech (slovenský básnik, prekladateľ, publicista, predstaviteľ socialistického realizmu a politik. * 30.03.1926 Dolná Streda, Slovensko - 03.11.2001 Bratislava, Slovensko)