Moji milí bratři - Čapková, Helena: 1886-1961 (Vzpomínky a korespondence, 1962)
Spomienky a korešpondencie. Kto iní než vlastná sestra môže verejnosti priblížiť jedinečnú rodinnú atmosféru, spoločné návyky a úslovie, detské zážitky. Kniha zachytáva vývoj súrodencov nielen v čase rakúskeho mocnárstva a v čase rozmachu novej republiky, ale tiež aj v trpkom konci rokov tridsiatych...