Sám vojak v poli 1 : (I odin v pole voin) - Doľd-Mychajlyk, Jurij Petrovyč: 1903-1966 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1968)
Kniha opisuje osudy a príbehy baróna von Goldringa, mladého sovietskeho spravodajského dôstojníka, ktorý sa dal na najťažšiu prácu - na účinkovanie v nepriateľskom zázemí. Telesne i duševne dokonale pripravený, disciplinovaný a ostražitý, preniká k najdôvernejším zdrojom správ a informácií, a zachraňuje takto tisíce životov svojich rodákov ako aj mnohých čestných ľudí, bojujúcich proti zvrhlej hitlerovskej vojnovej mašinérii.