Ja som človek, ty si človek - Strmeňová, Jiřina: 1925-; Meisner, Ján: 1939-; Michaláč, Jozef: 1944-; Meisner, Ján: 1939-; Michaláč, Jozef: 1944-; Dašková, Kveta: 1935- (Bratislava Mladé letá, 1981)
Kniha rozpráva o osobitne zaujímavom živom tvorovi, ktorý má zo všetkých živých tvorov najdokonalejší mozog, rodí sa z matkinho tela, cicia mliečko, má chrbtovú kosť, chodí na dvoch nohách pekne vzpriamený. Má s inými tvormi veľa spoločného. Aký vlastne je? Čo sa mu skrýva pod kožou? Čo sa tam robí? Všetko sa malý čitateľ dozvie z knižky.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: Dašková, Kveta (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, redaktorka, vydavateľka. Nar. 23.08.1935 v Piešťanoch, Slovensko -); Strmeňová, Jiřina (česko-slovenská spisovateľka, autorka literatúry faktu a literatúry pre deti a mládež. Žije na Slovensku. * 20.02.1925 v Místku, Česko -); zdravoveda pre deti; biológia človeka; anatómia človeka; fyziológia človeka; výklady populárno-náučné pre mládež; pre čitateľov od 7 rokov; Meisner, Jan (slovenský výrvarník, ilustrátor, gragik, dizajnér, vysokoškolský pedagóg. * 29.12.1939 Bratislava, Slovensko -)