Včerajšie starosti: Denníky z ciest a príbeh v nich : (Včerašnije zaboty) - Koneckij, Viktor Viktorovič: 1929- (Nová sovietska tvorba, 1982)
Dejovú osnovu románu tvorí plavba lode Včerajšie starosti z Murmanska do Peveku v Arktíde a naspäť a životné príbehy členov posádky, do ktorej patrí aj spisovateľ. Kniha je kaleidoskopom najrozličnejších detailov a príhod - od väčších či menších udalostí na mori cez obrázky z každodenného života až po autorove filozofické úvahy. Pri čítaní prózy Včerajšie starosti sa čitateľ môže schuti zasmiať a zároveň sa neraz cíti zasiahnutý spisovateľovým postrehom.