Môj Dagestan : (Mera Daghistan) - Hamzatov, Rasul: 1923-2003; Gamzatov, Rasul Gamzatovich: 1923-2003 (Členská knižnica Pravda, 1977)
Umelecká encyklopédia - obsahuje množstvo príbehov, miniatúrnych poviedok, originálnych úvah, básní a spomienok. Je v nej zhmotnená múdrosť ľudu, skúsenosť mnohých generácií vrchárov z dagestanských hôr...