Slniečko 1994-1995: mesačník pre deti. Čís. 1-10 Ročník 49 - Sliacky, Ondrej: 1941-; Čepčeková, Elena: 1922-1992; Rúfus, Milan: 1928-2009; Ferko, Vladimír: 1925-2002; kolektív autorov; Zimka, Ondrej: 1937-; Čapka, Marián: 1950-; Kardelis, Vladimír: 1944-; Machaj, Vladimír: 1929-2016; kolektív ilustrátorov; Kepštová, Ľubica: 1960- (Mladé letá Bratislava, 1995)
Kniha obsahuje jednotlivé čísla časopisu Slniečko z rokov 1994-1995.
Umelecký mesačník pre žiakov 1.-5. ročníka ZŠ. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; poviedky autorské; novely autorské; rozprávky autorské; básne pre deti; Slovensko - moja vlasť; príbehy biblické; biblické príbehy; povesti slovenské; báje starých slovanov; krátka próza; próza; poézia; Sliacky, Ondrej (slovenský literárny vedec, spisovateľ, historik literatúry pre deti a mládež, editor, publicista. * 30.07.1941 Banská Bystrica-Podlavice, Slovensko -); Machaj, Vladimír (bol slovenský akademický maliar, ilustrátor, grafik, prvý výtvarník s akademickým vzdelaním aj pre známkovú tvorbu. Dcéra Elena Lazarová. * 08.12.1929 Martin, Slovensko - 25.11.2016 Martin, Slovensko); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Kepštová, Ľubica (slovenská spisovateľka, poetka, redaktorka, editorka, prekladateľka, literárna kritička. Pôsobila ako pracovníčka knižnice a domu detí a mládeže (1985-1989). Od roku 1989 je redaktorkou, od roku 1993 zástupkyňou šéfredaktora časopisu Slniečko, ktoré vychádza v Literárnom informačnom centre. Ako autorka recenzií o súčasnej detskej literatúre a autorka rozhovorov s tvorcami detskej literatúry spolupracuje s Knižnou revue, s revue Bibiana a s ďalšími časopismi. Prekladá z češtiny a angličtiny. * 03.11.1960 Skalica, Slovensko -); Čapka, Marián (slovenský výtvarník, maliar, ilustrátor, známková tvorba a voľná grafika. Ilustruje knihy domácich, ale i zahraničných autorov. * 14.08.1950 Žilina, Slovensko -)