Slniečko 1995-1996: mesačník pre deti. Čís. 1-10 Ročník 50 - Sliacky, Ondrej: 1941-; Čepčeková, Elena: 1922-1992; Ďuríčková, Mária: 1919-2004; Turan, Ján: 1932-; Hronský, Jozef Cíger: 1896-1960; kolektív autorov; Augustínová-Rochovanská, Božena: 1939-2005; Kellenberger, Martin: 1957-; Smetanová-Jendrejáková, Katarína: 1964-; Čapka, Marián: 1950-; kolektív ilustrátorov; Čapka, Marián: 1950-; et al. (Mladé letá Bratislava, 1996)
Kniha obsahuje jednotlivé čísla časopisu Slniečko z rokov 1995-1996.
Umelecký mesačník pre žiakov 1.-5. ročníka ZŠ. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Sliacky, Ondrej (slovenský literárny vedec, spisovateľ, historik literatúry pre deti a mládež, editor, publicista. * 30.07.1941 Banská Bystrica-Podlavice, Slovensko -); básne autorské; poviedky autorské; novely autorské; rozprávky autorské; básne pre deti; Slovensko - moja vlasť; príbehy biblické; biblické príbehy; povesti slovenské; povesti o hradoch; Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); Smetanová-Jendrejáková, Katarína (slovenská grafička, ilustrátorka. Vo svojej tvorbe sa venuje predovšetkým exlibris. * 13.03.1964 Bratislava, Slovensko -); báje slávných slovanov; krátke prózy; próza; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Augustínová-Rochovanská, Božena (slovenská maliarka, grafička, ilustrátorka a textilná tvorba, tapisérie. * 17.01.1939 Topolná, Česko - 29.01.2005 Bratislava, Slovensko); Kepštová, Ľubica (slovenská spisovateľka, poetka, redaktorka, editorka, prekladateľka, literárna kritička. Pôsobila ako pracovníčka knižnice a domu detí a mládeže (1985-1989). Od roku 1989 je redaktorkou, od roku 1993 zástupkyňou šéfredaktora časopisu Slniečko, ktoré vychádza v Literárnom informačnom centre. Ako autorka recenzií o súčasnej detskej literatúre a autorka rozhovorov s tvorcami detskej literatúry spolupracuje s Knižnou revue, s revue Bibiana a s ďalšími časopismi. Prekladá z češtiny a angličtiny. * 03.11.1960 Skalica, Slovensko -); Čapka, Marián (slovenský výtvarník, maliar, ilustrátor, známková tvorba a voľná grafika. Ilustruje knihy domácich, ale i zahraničných autorov. * 14.08.1950 Žilina, Slovensko -)