Čo šepká zem: Antológia slovenskej poézie prvej polovice 20. storočia - Kováč, Bohuš: 1936-2006; Bartáková, Tatiana; Juráková-Ranostajová, Zora: 1948-; Fulla, Ľudovít: 1902-1980; Imro, Igor: 1943-; Kučerová, Emília; Kostolanská, Hana: 1928-2017 (Hviezdoslavova knižnica, 1976)
Antológia Čo šepká zem prináša básnické texty z tých čias, keď sa slovenčina ešte pomerne prudko vyvíjala a pomerne často sa menila i jej pravopisná norma. Pre tých, čo majú záujem o hlbšie poznanie tvorby jednotlivých básnikov, prípadne o ich pôvodný jazyk, publikácia uvádza v závere knihy pri portrétoch autorov tejto antológie nielen jednotlivé básnické zbierky, ale pokiaľ to bolo možné aj novšie a čo najspoľahlivejšie súborné, resp. výberové vydania.