Výkrik - Beňo, Ján: 1933- (Nová próza, 1990)
Románová novela rekapituluje vo fiktívnom rozhovore syna s mŕtvou matkou ideály, životné peripetie a sklamania generácie vstupujúcej do života koncom 50. rokov...