Námořník na koni: Jack London : (Sailor on Horseback) - Stone, Irving: 1903-1989 (Máj, 1963)
Irving Stone je skúsený a slávny autor preslávených životopisných románov, ako je napríklad slávna kniha Smäd po živote o maliarovi Vincentovi Van Gogh. Rovnako známy a cenený je aj životný príbeh Jacka Londona - Námorník na koni. Tento názov si vymyslel sám London pre autobiografii, ktorú sa chystal napísať, ale už k tomu nedostal príležitosť. Urobil to až Stone. Napísal farbistý a bezprostredný popis fascinujúcej životnej i literárnej dráhy amerického rebela. Líči jeho ustavičný a vyčerpávajúce boj o holú ľudskú existenciu, túžbu po prírode a slobodnom živote, dobrodružstvo idúce až za hranicu ľudských možností. Knihy Biely tesák, Morský vlk, Démon alkohol či Tulák po hviezdach neprestávajú čitateľa hypnotizovať ani dnes, po takmer sto rokoch.