Dobrodinec - Beňo, Ján: 1933- (Žihadlice, 1988)
Túto knihu inšpirovala skutočnosť, nie je však jej cieľom, aby spodobovala konkrétne udalosti a konkrétnych ľudí a zhoda týchto s literárnym dejom a literárnymi postavami môže byť naozaj iba náhodná. Autor