Dobrodinec - Beňo, Ján: 1933-; Polakovič, Dušan: 1950-2016; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1988)
Túto knihu inšpirovala skutočnosť, nie je však jej cieľom, aby spodobovala konkrétne udalosti a konkrétnych ľudí a zhoda týchto s literárnym dejom a literárnymi postavami môže byť naozaj iba náhodná. Autor
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Beňo, Ján (slovenský prozaik, publicista, literárny kritik, prekladateľ, autor literatúry pre mládež. * 03.10.1933 Slatinka, okr. Zvolen, Slovensko -); Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); humoristické romány; próza; Polakovič, Dušan (bol slovenský maliar, ilustrátor, volnej grafike a satirickej kresby. Vystavoval po celom svete, jeho práce získali množstvo ocenení. * 01.10.1950 Bratislava - 13.05.2016 Bratislava, Slovensko); slovenská literatúra - texty