Chlieb s rosou: Rozprávky moldavdského spisovateľa - Vijeru, Grigore: 1935-2009 (Raduga, 1987)
V tejto knižke sa rozpráva o deťoch, ktoré žijú v jednej z 15 zväzových republík Sovietskeho zväzu - v Moldavsku.