Kráľ cukríkov (El libro de Camilín) - Alonso, Dora: 1910-2001; Račková, Elena: 1944-; Račková, Elena: 1944-; Pauličková, Danica: 1953-; Števková, Mária: 1940- (Bratislava Mladé letá, 1988)
Na jednom mieste na svete leží taká malinká krajina, že by ste ju nenašli na nijakej mape ani len ako bodku. Rastú v nej trpasličie stromy, zvieratá vyzerajú ako hračky a kravy nenadoja viac ako za tri náprstky mlieka. V tejto krajine deti vôbec nevedia plakať, lebo nikdy nie sú choré ani ich nebolia zuby. Ale viac o tejto krajine sa dočítate v tejto knižke.
Mimo edície. Pre čitateĺov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky španielske; rozprávky o zvieratách; krátka próza; próza; Alonso, Dora, celým menom Dora Lina de la Caridad Alonso Pérez (bola kubánska novinárka a spisovateľka. * 22.12.1910 v Mantanzas, Kuba - 21.03.2001 Havana, Kuba); španielska literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Pauličková, Danica (slovenský výtvarníčka, grafička, maliarka a ilustrátorka. Ilustruje detské časopisy a spolupracuje so všetkými vydavateľmi ako ilustrátorka. Robí aj detské workshopy a besedy. Učí deti angličtinu kreslením. Zároveň pracuje aj ako novinárka, píše najmä o kultúre. Rada cestuje, každý rok strávi mesiac v Benátkach, ktoré je jej najmilovanejšie mesto na svete. * 1953 Bratislava, Slovensko -); Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -)