Výživou proti cévní skleróze a předčasnému stárnutí a dalších jedenáct kapitol o výživě - Hejda, Stanislav; Ježková, Dagmar (Avicenum, 1982)
Pojem cievna skleróza alebo kôrnatenie tepien sa stal hrozbou dnešného ľudstva. Najmä ľudia v civilizovanej časti sveta majú strach z tejto choroby, zo všetkých jej foriem, či už ide o postihnutie ciev mozgu, ciev končatín, útrobných ciev v bruchu alebo najmä koronárnych tepien v srdci. Mozgová mŕtvica i srdcový infarkt sú konečné fázy tejto choroby, ktorá dnes nepostihuje len starých ľudí. Čitateľ sa v publikácii dočíta o kalorickej hodnote pokrmov a potravín, o ich obsahu vitamínov, o vplyve rôznych tukov, o význame bielkovín, o množstve jedla, o vhodnom zložení a voľbe pokrmov, o vhodnom počte denných jedál a mnoho ďalších zaujímavostí.