Med a jeho využitie v domácnosti - Luptovská-Horečná, Klotilda (Knižnica včelára, 1978)
O mede ako vzácnej potravine s liečivými účinkami by sme mali vedieť viac než je dobrý, zdravý a sladký. Preto autori do publikácie zaradili state o histórii a hodnote medu, o jeho druhoch, jeho biologickej a funkčnej pôsobnosti na ľudský organizmus, o jeho využití pri rozličných chorobách, v rekonvalescencii, vo výžive detí a športovcov a, samozrejme, o histórii slovenského pernikárstva. V rozsiahlejšej receptovej časti sa čitateľ odborne a podrobne dozvie ako využiť med pri výrobe medových dobrôt. Kniha nezabúda ani na využitie medu v domácej kozmetike.