Predposledný odpočinok - Beňo, Ján: 1933- (Nová próza, 1980)
Predposledný odpočinok nám pripomenie čas, ktorý bola vari najpochmúrnejšou kapitolou vojnových dejín nášho národa - mesiace po potlačení Slovenského národného povstania až po oslobodenie.