Predposledný odpočinok - Beňo, Ján: 1933-; Horváth, Peter; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1980)
Predposledný odpočinok nám pripomenie čas, ktorý bola vari najpochmúrnejšou kapitolou vojnových dejín nášho národa - mesiace po potlačení Slovenského národného povstania až po oslobodenie.
Keywords: romány autorské; Beňo, Ján (slovenský prozaik, publicista, literárny kritik, prekladateľ, autor literatúry pre mládež. * 03.10.1933 Slatinka, okr. Zvolen, Slovensko -); protivojnové romány; spoločenské romány; Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); próza; slovenská literatúra - texty; Marušiak, Jozef (slovenský prekladateľ, redaktor. Nar. 22.11.1932 Hybe, Slovensko -)