Ham a mňam 2: Ďalšie pokračovanie najlepších recepto - Novotný, Petr: 1946- 1947-; kolektív prispievateľov (Ottovo nakladatelství - Cesty, 2001)
Najpopulárnejšia slovenská a česká kuchárska kniha roku 2001. Jedna z mála, pri ktorej sa každý aj dobre zabaví. Okrem takmer dvoch stovák skutočných pochúťok je v nej veľa príhod známeho labužníka, ktoré zažil v rôznych častiach sveta pri varení i jedení.