Okrídlení korzári : (Četyriochkrylyje korsary) - Chalifman, Josif Aronovič: 1902-1988 (Mladé letá, 1983)
Kniha sa zaoberá samotárskymi i spoločenskými osami. Prináša nielen zaujímavé podrobnosti o spôsobe ich života, ale sleduje aj najvýznamnejšie míľniky a neľahkú cestu entomológov.