Vyberanie hniezda - Beňo, Ján: 1933-; Hlaváčová, Zlatica: 1951-; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1982)
Témou poviedkovej knihy Vyberanie hniezda (1982) sú mravné i spoločenské problémy života súčasných ľudí v meste i na dedine.
Keywords: poviedky autorské; Beňo, Ján (slovenský prozaik, publicista, literárny kritik, prekladateľ, autor literatúry pre mládež. * 03.10.1933 Slatinka, okr. Zvolen, Slovensko -); spoločenské poviedky; próza; Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); Hlaváčová, Zlatica (česká akademická maliarka, ilustrátorka, grafička. * 04.08.1951 Česko -); slovenská literatúra - texty