So synom - Beňo, Ján: 1933-; Rostoka, Vladislav: 1948- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1978)
Kniha Jána Beňu so synom je románom zo súčasnosti, hovorí o radostiach i trápeniach mladého učiteľa, ktorý začína žiť a pracovať v Bratislave. Sám sa stará o svojho malého syna a zároveň hľadá preňho matku. Zaujímavý dej, bohatý na udalosti v súkromnom i spoločenskom živote hlavného hrdinu a ostatných postáv, naliehavé problémy dnešného mladého človeka, ktorá sa pri ich riešení nevyhne ani chybám a omylom - to všetko obsahuje nová Beňova kniha. Neprináša pritom hotové odpovede, naopak, poskytuje čitateľovi možnosť, aby zaujal stanovisko k otvoreným otázkam ľudských vzťahov, úcty človeka k človeku i lásky.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; školské prostredie; Beňo, Ján (slovenský prozaik, publicista, literárny kritik, prekladateľ, autor literatúry pre mládež. * 03.10.1933 Slatinka, okr. Zvolen, Slovensko -); Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); príbeh učiteľa; próza; slovenská literatúra - texty