Priateľstvo plné koláčikov 1: Cukor & škorica (Sugar and Spice: Best Friendsĺ Bakery) - Chapman, Linda: 1969-; Pavligová, Mária; Hindley, Kate; Fišerová, Magda; Poppelková, Magdaléna (Albatros Praha, 2016)
Čo tu tak krásne rozvoniava? V meste otvárajú novú pekáreň Cukor & škorica! Desaťročná Hannah a jej mamka si plnia sen. Obe milujú pečenie a najmä sladké dobroty. Nejde však všetko ako po masle. Kvôli vlastnej pekárničke sa musia presťahovať. Mamka trávi v práci celé dni a Hannah si zvyká na novú školu. Poobede pobehuje po pekárničke a srší skvelými nápadmi. Ale sama! Podarí sa jej skamarátiť s hanblivkou Miou? Aké dobrodružstvá zažije v mamkinej pekárni?
Séria: Priateľstvo plné koláčikov (diel 1 z vydaných 2). Vydané v spoločnosti Albatros Media, Praha. Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dievčenské príbehy; príbehy o deťoch; novodobé príbehy; Chapman, Linda, pseudonym: Lucy Daniels, Jenny Dale, Katie Chase, Daisy Meadows, Lauren Brooke (anglická spisovateľka, známa pre svoje fantázialne knihy o jednorožcov, morských panien a kúziel. Napísala vyše 200 kníh. * 15.01.1969 Liverpool, Spojené kráľovstvo -); próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov