Spirit Aanimals 3: Pokrvné puto (Spirit Animals 3: Blood Ties) - Nix, Garth: 1963-; Williams, Sean: 1967-; Liptáková, Ema; Lalíková, Katarína (Fragment Bratislava, 2015)
Výnimočný vzťah, spriaznené bytosti a veľké príbehy. Príbeh štyroch priateľov pokračuje...
Conor, Abeke, Meilin a Rollan patria k hŕstke vyvolených, ktorí majú svoje duchovné zviera. S týmto výnimočným putom získali nadľudské schopnosti, ale aj veľkú zodpovednosť. Roky, keď v Erdase vládla rovnováha, sú minulosťou. Dobyvatelia sa snažia Erdas zničiť. Rozpútali vojnu a obsadzujú celé mestá a krajiny - s nimi aj Meilinin domov. Dievča už nechce len čakať a cvičiť sa v boji, a tak sa spoločne so svojím duchovným zvieraťom, pandou Jhi, vydáva na územie sužované vojnou. Priatelia jej budú nablízku - ale nielen oni. Nepriateľ totiž číha všade...
Séria: Spirit Animals (diel 3 z vydaných 7). Vydavateľstvo Frafment v spoločnosti Albatros Media Praha. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; fantazijné romány; sci-fi pre deti; próza; austrálska literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Nix, Garth (popredný austrálsky spisovateľ, píšuci diela z oblasti fantasy literatúry. Najznámejšia je jeho trilógia The Old kingdom. * 19.07.1963 v Melbourne, Austrália -)