Spirit Animals 5: Zradné hlbiny : (Spirit Animals 5: Against the Tide) - Sutherland, Tui T.: 1978- (Spirit Animals, 2016)
Ostrovná krajina vyzerá ako raj na zemi. Hoci je zaliata slnkom, zdá sa, že ďalšia cesta je zahalená nepreniknuteľnými tieňmi. Pri pátraní po talizmanoch, ktoré nesmú padnúť do rúk nepriateľov, už Conor, Abeke, Meilin a Rollan precestovali celý svet. Na každej výprave ich však dobyvatelia dostihli, akoby vedeli, kam sa majú vydať za nimi. Teraz sa priatelia dozvedajú prečo. Majú medzi sebou zradcu...