Výnimoční ľudia (Extraordinary People) - May, Peter: 1951-; Kopecký, Milan; Králová, Tereza; Pavligová, Mária (Plus Praha, 2015)
Stará záhada. Moderné technológie. Temné znamenia. Expert Enzo Macleod na stope nevšedného zločinu. Brilantná detektívka z pera Petra Maya, jedného z najoceňovanejších autorov súčasnosti.
Píše sa august roku 1996 a celý Paríž je šokovaný záhadným zmiznutím jedného z najvýznamnejších francúzskych intelektuálov svojrázneho odborníka na francúzsku kinematografiu Jacquesa Gaillarda. Jediná indícia, ktorú po sebe zanecháva, je tajuplná poznámka v diári na pracovnom stole. Mad a minuit. Koho alebo čo označuje?
Polícia je bezradná a vyšetrovanie sa čoskoro ocitá v slepej uličke. Zdá sa, že Gaillardovo zmiznutie zostane navždy zahalené tajomstvom. O desať rokov neskôr Enzo Macleod, bývalý škótsky kriminalista, ktorého osud zavial do francúzskeho Cahors, prijíma výzvu priateľov a podujme sa vyriešiť zabudnutý Gaillardov prípad. Hľadanie pravdy, spočiatku motivované najmä túžbou vyhrať stávku, Macleoda čoskoro úplne pohltí. Otrasné zistenia, ku ktorým dospeje, okamžite zaujmú aj vyššie politické kruhy, čím sa však Enzov život i celé vyšetrovanie značne skomplikuje.
Poďakovanie. Séria Enzo (diel 1 z vydaných 1). Vydalo nakladateľstvo Plus v spoločnosti Albatros Medie v Prahe.
Keywords: May, Peter (škótsky televízny scénárista, spisovateľ kriminálnych románov. * 20.12.1951Glasgow, Škótsko -); romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; thrillery; klasické detektívky; próza; škótska literatúra - texty; pre čitateľov od 15 rokov