Spútaná divočinou - Jarkovská, Erika: 1965- (Kvety vášne, 2016)
Historický román Spútaná divočinou je príbeh o hľadaní ľudského šťastia a tajomstva, ktoré drží muža a ženu pospolu po celý život. Odohráva sa v prvej tretine 19. storočia v Severnej Amerike, keď ľudské osudy poznačí druhá vojna za nezávislosť medzi USA a Britániou aj vzájomné súperenie kožušinových spoločností.