NeVinných 15 - Mittaš, Marek: 1984-; Saudková, Sára: 1967-; Požoniová, Dagmar; Kollárová, Jana (Artis Omnis Žilina, 2016)
Zbierka poviedok talentovaného slovenského autora.
Zbierka pätnástich odvážnych poviedok nás vtiahne do najhlbších zákutí ľudskej duše a zmení našu optiku pohľadu na ľudské činy. Miestami nás autor nečakanou otvorenosťou, pripomínajúcou Henryho Millera, vťahuje do sveta, kde vládne šepot podvedomia, ľudských vášní a obsesií, ktorý sa až priveľmi snaží tváriť ako každodenný bežný život. Ale možno je všetko trochu inak...
Hrdinovia navonok normálni, vnútri psychopati, presvedčení o svojej normálnosti. Autor však dokáže podať ich správanie a činy tak, až chvíľami máte dokonca pocit, že ich chápete. Jediné, čo vám hrozí potom, ako knihu odložíte, je, že sa budete možno akosi divne obzerať po svojich manželoch, bratoch či synoch. Zostane vo vás totiž intenzívny pocit, že psychopati sú všade medzi nami a vyzerajú príliš normálneů
Keywords: poviedky autorské; novely autorské; realistické poviedky; psychologické poviedky; próza; Mittaš, Marek (slovenský talentovaný spisovateľ, redaktor a copywriter. Po skončení školy pracoval na pozíciách ako redaktor, šéfredaktor, marketingový manažér a vytvoril niekoľko vlastných internetových projektov. * 24.01.1984 Prievidza, Slovensko -); Saudková, Sára (česká fotografka, manažérka a bývalá dlhoročná priateľka fotografa Jana Saudka. Fotografuje od roku 1999. * 14.04.1967 Zábřeh na Moravě, ćesko -); slovenská literatúra - texty