Manažment ošetrovateľskej starostlivosti o pacientov s vybranými chronickými chorobami - Vatehová, Drahomíra; Vateha, Rastislav (Osveta, 2013)
Starostlivosť o pacienta s chronickým ochorením je náročná zo stránky liečebnej i ošetrovateľskej. Vyžaduje si tímovú spoluprácu pacienta, rodiny, sestier, lekárov, psychológov, sociálnych pracovníkov a iných odborníkov. Ošetrovateľská starostlivosť je vykonávaná metódou ošetrovateľského procesu a má prispieť k pozitívnemu ovplyvneniu kvality života pacienta s chronickým ochorením.