Hľadanie zmyslu života: Napriek všetkému povedať životu áno : (Ein Psycholog erlebt das Konzentrationslager) - Frankl, Viktor Emil: 1905-1997 (Esprit, 2011)
V decembri roku 1945 zapísal svetoznámy psychiater Viktor Emanuel Frankl svoje zážitky z koncentračného tábora celkom spontánne, v priebehu niekoľkých dní. Po rokoch vyšiel v Amerike preklad tejto správy, ktorý dosiahol 62 nových vydaní a predalo sa z neho viac ako desať miliónov výtlačkov. Po oslobodení koncentračného tábora zrealizoval V. Frankl myšlienku, ktorá sa zrodila už v táboroch: v dramatickej skici zachytil celkom konkrétne to, čo prežil on osobne. Tak vznikol druhý diel tejto knihy, dokumentárna "divadelná hra". Vyšla roku 1948 v časopise "Brenner".