Muž, ktorý sa hral na Boha : (The Godplayer) - Cook, Robin: 1940- (Ikar, 1992)
Je mnoho spôsobov ako zomrieť. V hypermodernej nemocnici sa k nim pridáva ďalší - najstrašnejší zo všetkých. Mladá lekárka Cassandra Kingsleyová oddane miluje svojho manžela Thomasa, vynikajúceho kardiochirurga, ktorý ako prvý použil novú metódu operácie a získal tým pocit, že je všemohúci, pretože rozhoduje o živote a smrti mnohých ľudí. Obaja pracujú v bostonskej nemocnici Memorial. Cassandru trápia dve veci: v súkromí ju znepokojuje, že sa jej manžel veľmi zmenil, v nemocnici sa zase nemôže vyrovnať so sériou záhadných úmrtí, ktoré už nemožno pokladať za náhodu. Cassandra sa pustí do hľadania pravdy - a až vtedy začne poznávať pravý význam slova hrôza.