Mal to byť pekný život: [Americký sen sa môže stať nočnou morou] - Coddington, Andrea: 1975- (Ikar, 2014)
Slovenka Dara prežíva na Manhattane svoj americký sen a napriek neľahkému životu cudzinca si naplno užíva zasľúbenú krajinu s jej provokujúcou, špecifickou atmosférou. Život v uctievanom i zatracovanom New Yorku je fascinujúci, no kto si doteraz myslel, že Amerika je rajom na zemi, román mu otvorí oči. Bez príkras a s dávkou humoru ilustruje americkú realitu, prácu, vzťahy, zdravotníctvo... Keď Dara stretne Collina, muža svojho života, udalosti naberú rýchly spád. Zamilovaná dvojica prežíva vzťah plný vášne, krásnych prekvapení a malých zázrakov. Ich láska je dokonalá, vzácna. A potom Dare zazvoní telefón. Do rúk vzala opraty smrť a zamierila na nesprávne miesto.